"Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek"

slide 2 v
 
 
"Megrendítő gondolat, hogy az Úristen teremtésemmel egyidejűleg hivatásomat is elgondolta. És még megrendítőbb, hogy ez a hivatás olyan egyéni, hogy az egész léten át egy második olyat, mint én a hivatásommal együtt még egyszer nem fog elgondolni." 

A hivatás természetesen legtöbbször nem világosan átélt tény. Éppen úgy, mint ahogy egy mag nem virág vagy nem fa, de benne van azért az egész növény. A hivatás átélésének mélyülése fokozatos, sokszor talán az egész életen át tart. Az ilyen átélt hivatásban a lélek érzi Krisztus szeretetének nagyságát, bensőségét, édességét, fenségét és azt is, hogy az őt rabbá teszi. De ez a rabság szabadságát a legkevésbé sem korlátozza, sőt ebben a rabságban éli szabadságát és akkor vesztené azt el, ha elvesztené ezt az isteni rabságot." (Margit testvér: A megszentelő Szeretet küldetésében)
 
 
Miről is ismered fel, ha hív?
 
 
1. Vágyódsz rá egészen az Istenért és az emberekért élni. Ez a gondolat tartósan visszatér, és örömmel tölt el, hogy hátha...

  • Alkalmas vagy rá- testi, lelki, pszichés egészség
  • egyházilag szabad állapotú vagy
  • harmincöt év alatti vagy

2. Képes vagy arra, hogy kitartóan megküzdj érte: vállald családod felé, és vállald azokat a feltételeket, amelyeket az élet, és a közösség eléd állít.

Az alábbiakban olvashatsz egy rövid, de jó összefoglalót a hivatásról, a megkülönböztetés pontjairól, és tanúságtételeket testvéreinktől, akik arról mesélnek, hogy hogyan is döntöttek Jézus mellett:

Kit keress meg?

Ha érdekel közösségünk, a szerzetesi élet, keresd nyitott alkalmainkat, lelkigyakorlatainkat, a fiatal testvérek által szervezett programokat! Rendszeresen tartunk lelkinapokat fiatal lányoknak, és rendszeresen együtt ünnepeljük velük a Szilvesztert, a Húsvéti Szent Háromnapot. Nézd meg honlapunkat alaposan, és keresd meg a következő testvérek bármelyikét, akik a hivatáskeresésben segítségedre lehetnek: 

  

Ifjúság- és hivatáspasztorációs csoportunk:

ildiko kepzes   

 Zics Ildikó testvér, az Ifjúság- és hivatáspasztorációs csoport vezetője,
a közösségünkkel ismerkedők felelőse, E-mail: zics.ildiko@gmail.com
 
 
 
rita kepzes u
 
 
Vízvárdy Rita testvér, a közösségünkbe jelentkező fiatalok felelőse
E-mail: ritatestver.sss@gmail.com
 
 
 
 
fo
 

Fecske Orsolya testvér, az Iránytű Hivatástisztázó Műhely tagja

Napi evangélium

  • Napi evangélium RSS 2018 Jan 22 | 00:00 am

    Egy alkalommal Jeruzsálemből írástudók jöttek (Kafarnaumba), és azt híresztelték Jézusról: „Belzebub szállta meg”, és: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Ám ő magához hívta őket, és példabeszédekben szólt hozzájuk: „Hogyan űzhetné ki a sátán a sátánt? Ha[…]

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
1114 Budapest, Bartók Béla út 61. III/6.
Telefon: +36-30-5137024

Írjon üzenetet!